15 TEMMUZ Tankın Değil Halkın Zaferi

 
EKOL Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Güvenlik Uzmanı Doç.Dr Mehmet Naci Efe 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
 
MEHMET NACİ EFE : 15 Temmuzda halkımız büyük bir destan yazmıştır. Ak parti’nin 14 yıllık iktidarında 7 kez darbe girişiminde bulunulmasına rağmen Ak parti iktidarının kararlılığı ve güçlü duruşu tüm darbe girişimlerinin önüne geçmiştir. 15 Temmuz kalkışması halkın sağduyusu sayesinde demokrasi zaferiyle neticelenmiştir. Ayrıca halkımız gereken cevabı sandıkta da en iyi şekilde vermiştir. Ülkemizin büyümesini, gelişmesini ve güçlenmesini istemeyen dış mihraklar, 14 yıldır iktidarda bulunan Ak partiye yönelik sayısız darbe girişiminde bulunmuştur. Ak parti iktidarı döneminde 7 kez darbe girişimi, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli çalışması ve devasa yatırımları sonucunda darbeciler emellerine ulaşamamışlardır.
TÜRKİYE’NIN DARBE İLE İMTİHANI
Sektörün lider markalarından Ekol Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda güvenlik uzmanı Doç. Dr. Mehmet Naci Efe: Türkiye neredeyse her 10 yılda bir askeri müdahale ile sarsıldı örneğin 27 mayıs 1960 darbesi Albay Talat Aldemir’in 1963 darbe girişimi 13 Mart 1971 Muhtırası, 12 Eylül 1980 darbesi, 28 Şubat 1987 Postmodern darbesi, 27 Nisan 2007 muhtırası ve hain FETÖ’nün kanlı 15 Temmuz darbe girişimi maalesef makro ekonomi açısından ülkemize çok büyük kayıplar verdirmiştir. Bugün Alman ekonomisiyle eş değer olması gereken Türk ekonomisi yaşanan darbeler ve darbe girişimleri sonucunda ülkemize büyük kayıplar verdirmiştir.
2002’DE TÜRKİYE’NIN KADERİ DEĞİŞMEYE BAŞLAMIŞTIR
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Öncülüğünde güçlü bir kadroyla 2002 yılında Ak partinin iktidara gelmesiyle birlikte Türkiye’nin kaderi değişmeye başlamıştır. Ancak bu gelişmeyi fark eden karşılarında Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lideri gören iç ve dış mihraklar Türkiye’nin gelişmesinden ciddi şekilde rahatsızlık duydukları açıkça görülmüştür. Türk ekonomisini baltalamak isteyen dış mihraklar Ak parti üzerinde her türlü oyunu oynamaktan geri durmamışlardır. Bunun örneklerine bakacak olursak 14 YILLIK AK PARTI İKTIDARI DÖNEMINDE 7 KEZ DARBE GIRIŞIMINDE BULUNULDU. Bunları Kısaca Özetleyecek Olursak; SARIKIZ,YAKAMOZ: ilk teşebbüs dönemin ilk Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök tarafından önlenen darbe girişimi olmuştur. 
SARIKIZ, YAKAMOZ
İlk teşebbüs dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök tarafından önlenen darbe teşebbüsleri (Sarıkız, Yakamoz, Ayışığı, Eldiven) oldu. Dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Özden Örnek’in yayınlanan günlüklerinde ordunun 2004 yılında darbe hazırlığı yaptığı ama Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün engellediğinin yazıldığı iddia edilmişti. 
27 NİSAN MUHTIRASI
AK Parti’ye yönelik ikinci teşebbüs 27 Nisan 2007 e-muhtırası oldu. Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın Genelkurmay Başkanlığı görevinde Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarının sürdüğü 7 Nisan 2007’de Genelkurmay e-muhtıra yayınladı. O dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet, emuhtırayı kabul etmediklerini açıkladı. Seçim kararıyla Türkiye sandığa gitti. Halk, Erdoğan ve AK Parti’nin yanında durdu. 2008’DE KAPATMA DAVASI Üçüncü girişim 2008 yılında açılan kapatma davası oldu. “Laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği” iddiasıyla açılan davada Başbakan Erdoğan ve dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dahil 71 kişinin 5 yıl süre ile siyasetten uzaklaştırılması talep edilmişti. Yüksek Mahkeme, kapatmama yönünde karar verse de, ekonomi ve siyaset olumsuz etkilendi. 
MİT KUMPASI
Dördüncü teşebbüs MİT’e yapıldı. MİT üzerinden Başbakan Erdoğan’ı ve hükümeti sıkıştırmak isteyen paralel yapı, terör sorununun çözümü için Oslo’da yapılan görüşmeleri ifşa ederek MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı ifadeye çağırdı. 7 Şubat 2012’deki çağrıya karşın Erdoğan, buna izin vermeyerek, kendisine de yönelme riski bulunan süreci bertaraf etti.
2013’TE GEZİ OLAYLARI
Taksim Gezi Parkı’nda çevre gerekçesiyle başlayan eylem, bir anda hükümet karşıtı girişime dönüştü. Türkiye genelinde meydanları savaş alanına çeviren girişim, alınan tedbirlerle önlendi. 28 Mayıs-30 Ağustos 2013 tarihleri arasındaki olaylarda 7 sivil ve 1 komiser hayatını kaybetti.
17-25 ARALIK GİRİŞİMİ
Paralel Yapı’nın yargı ve Emniyet’teki uzantıları Erdoğan ve yakın çevresini hedef alarak önce 17 -25 Aralık’ta darbe girişiminde bulundu. Girişim Başbakan Erdoğan’ın cesur duruşuyla etkisiz hale getirildi.
15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ
Bugüne kadarki en ciddi darbe girişimi 15 Temmuz’da yaşandı. Paralel Yapı’ya bağlı generallerin öncülüğünde yapılmak istenen hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidar ve muhalefetin ortak duruşu ve Türk Milletinin cesur tavrıyla akamete uğratıldı.